Edustus, Naisten 1 divisioona

KF10 - JYPK  1 - 2

Kokkola keskuskenttä

JyPK vei pisteet viime hetken maalilla!

Kokkola F10 pelasi tänään kauden viimeisen runkosarjan ottelun keskuskentällä JyPKiä vastaan. Tuloksena oli kirvelevä 1-2(0-1) tappio. Mainittakoon, että JyPK teki ottelun voittomaalin aivan ottelun varsinaisen ajan viime sekunneilla. Maalintekijänä oli Linda Norrena, joka teki myös voittomaalin kevätkierroksen ottelussa Jyväskylässä aivan ottelun loppuhetkillä. Voiton myötä JyPK siirtyi sarjassa kakkoseksi karsijan paikalle.

Panoksia päivän ottelusta ei puuttunut. Valitettavasti kotijoukkueen rivit olivat kolme pelaajaa harvemmat kuin edellisenä viikonloppuna Turussa erinäisten syiden vuoksi. Kun taas vierailija JyPK oli saanut käyttöönsä farmiyhteistyön kautta kolme Ilveksen pelaajaa.

No itse otteluun. Panokset pelissä olivat suuret mikä näkyi myös ottelun avausjaksolla. Peli oli tarkkaa ja virheitä välteltiin molempien toimesta. Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat lievää vieraiden hallintaa jonka jälkeen peli tasoittui koko jakson ajaksi. Hyviin maalipaikkoihin ei päästy oikein kummankaan toimesta ja parhaat paikat olivat lähinnä kaukolaukauksia. Ottelun 18 minuutilla vierasjoukkueen puolustuksella osuu pallo käteen rangaistusalueella, mikä jää ottelun erotuomarilta kuitenkin näkemättä. Saadaan jaksolla yksi maalikin JyPKin toimesta. Ottelun 36 minuutilla pääsee vieraiden Ia-Beate Liljendahl vasemmalta läpi onnistuu laukomaan vieraat 0-1 johtoon. Ensimmäisen jakson lisäajalla on JyPKillä hyvä paikka, mutta ohjaus lähietäisyydeltä pari metriä ohi.

Toiselle jaksolle tulee sisuuntunut kotijoukkue. Kotijoukkue nostaa prässiään ja saa tätä kautta pelistä hallinnan ja vierailija keskittyy puolustamiseen. Mutta ne kuuluisat huippupaikat loistavat poissaolollaan. Ottelun 72 minuutilla syntyy kotijoukkueen ansaittu tasoitus. Emma Malkamäki antaa vaparin 35 metristä. Vapari suuntautuu puolustuksen ja maalivahdin väliin johon pääsee Satu Kivijärvi jalallaan väliin ja nostaa pallon hallitusti yli maalivahdin ja tasoitus 1-1 on nähnyt päivänvalon. Maalin jälkeen vierailija nostaa peliään, mutta mitään huippupaikkoja JyPK ei onnistu luomaan kuin aivan jakson loppuhetkillä. Aivan jakson loppuhetkillä vierasjoukkueen hyökkääjä pääsee oikealta puolittain läpi, mutta hyvin pelannut kotijoukkueen maalivahti Ada Widjeskog torjuu kulmuriksi. Seuranneesta kulmurista Linda Norrena pääsee lähietäisyydeltä puskeen vierasjoukkueen 1-2 voittonumerot aivan varsinaisen ajan viime sekunneilla.

Voiton myötä JyPK siirtyi sarjassa kakkoseksi eli karsijan paikalle.

Kotijoukkueen päävalmentaja Petri Haapasalo oli harmissaan viime hetken tappiosta. Se täytyy kyllä todeta, että nuoresta joukkueesta jokainen pelaaja jätti itsestään kaiken kentälle. Todella hieno taistelu nuorelta joukkueelta Petri sanoo.

Vieraista palkittiin Ia-Beate Liljedahl ja kotijoukkueesta Ada Widjeskog.

Järjestysmiesten puolesta Hannu Litmanen palkitsi kauden parhaana pelaajana Patricia Träskin

Tilastot

1 - 2

JYPK
(0-1)
69'Vaihto ulosViitanen Annika
69'Vaihto sisäänMalviniemi Karoliina
72'MaaliKivijärvi Satu
72'MaalisyöttöMalkamäki Emma
86'Vaihto ulosNyman Matilda
86'Vaihto sisäänTiala Rina