Edustus, Naisten Kakkonen

KF10 - Esse IK  1 - 3

Kokkola, Ykspihlajan urheilukenttä

Esse vei pisteet

Torstaina todella tärkeässä pelissä Kympin kannalta paikallisvastustaja Esse Ik vei pisteet mennessään numeroin 1-3(1-2) numeroin Ähtävälle Pihlajassa loistavissa olosuhteissa pelatussa ottelussa.

Pelin alku näytti, että nyt mennään Kympin tahdissa. Essen ensimmäinen hyökkäys neljännella minuutilla vie vieraat valitettavasti johtoon Jenny Le-Östmannin maalilla. Tämän jälkeen ei hallinnan puolelta voi johtajaa sanoa, mutta kyllä kotijoukkue oli ajoittain hallitsija. Ottelun 37 minuutilla tulee ansaittu tasoitus. Jonna Curingan kulmapotkun jälkilanteesta pääsee Taru Paavola laukoon ja maalivahdista kimmonneen paluupallon laukoo Lotta Toivanen ansaitusti maalin perukoille. Tästä harmittavasti vain kolmen minuutin päästä onnistuu vieraiden Ida Kuoppala viemään vieraat 1-2 taukojohtoon. Pari minuuttia ennen taukoa on kotijoukkue lähellä tasoitusta. Kulman jälkitilantesta laukoo Senja Rintala ylärimaan. Näin tauolle poistutaan vieraiden 1-2 johdossa.

Tuskin on pelikello kerynnyt kunnolla käynnistyä toisen puoliajan merkiksi niin on Jonna Curinga lähellä tasoitusta. Jonnan veto valitettavasti kilpistyy jälleen ylärimaan.Ottelun 61 minuutilla saa kotijoukkue Kymppi kylmää vettä niskaansa. Jenny Le-Östmann vie vieraat 1-3 johtoon. Hetkinen mietitäänpä tätä maalia vähäsen. Ida Kuoppala syöttää kahden pelaajan päästessä yksin läpi vähän palloa linjassa eteenpäin ja Jenny Le-Östmann tekee numeroiksi 1-3. Pitäisikö tämän olla paitsio. No äkkiseltään mietittynä pitäisi, mutta liputus jää liputtamatta niin pulinat pois ja maali Esselle.Loppunumeroiksi jäivät siis 1-3 ja mistään hirveästä kiristä ei voi kotijoukkueen lopun peliä osoittaa. Mutta hei jos numerot olisivat olleet toisella jaksolla 1-2 niin oisi voinnut olettaa, että lopun pelissä olisi kotijoukkue saattanut jopa yltyä taisteluun paremmin pisteistä.

Mistään yrityksen puutteesta ei voi kotijoukkuetta Kymppiä syyttää vaan jälleen kerran kyllä joukkue osoitti, että tosissaan ollaan pisteistä taistelemassa.

Otteluisäntä Kokkolan kaupunki palkitsi vieraista Ida Kuoppalan ja kotijoukkueesta Taru Paavolan.

Kympin pelit jatkuvat viikon päästä Nivalassa ns. kuuden pisteen pelissä ja vaikka mitä lööperiä asioista aina puhutaan niin pelistä on maksimissaan saatavissa vain kolme pistettä ja sitä myös Kymppi janoaa.

Tilastot

1 - 3

Esse IK
(1-2)
4'MaaliLe-Östman Jenny
37'MaaliToivanen Lotta
40'MaaliKuoppala Ida
61'MaaliLe-Östman Jenny