Edustus, Naisten Kolmonen

KF10 - Esse IK/II  4 - 1

Kokkola, Ykspihlaja

Kymppi sarjakärkeen

Kokkola F10 kohtasi keskiviikkona Pihlajan Wembleyllä todella tuulisessa säässä pelatussa ottelussa Esse IK/2:n. Tuloksena päivän ottelussa oli Kympin 4-1(1-0) voitto.

Ottelun avausjaksoa hallitsi kyllä kotijoukue,mutta viiimeistelyn suhteen oltiin kyllä vähän huolimattomia. Silmiiin pistävää Kympin alkukauden peleissä on ollut, että maaleja joukkue on tehnyt todella vähän ensimmäisellä jaksolla. No saatiin sentään yksi aikaiseksi. Ottelun 34 minuutilla Mette Perkiö syöttää Jonna Koivistolle laitaan ja Jonnan laukauksen Essen maalivahti torjuu eteensä ja Jonna laukoo paluupallon varmasti verkon perukoille.

Toisella jaksolla saadaankin kolme maalia aikaiseksi. Ottelun 60 minuutilla Keena Koskela laukoo lähietäisyydeltä tarkasti alakulmaan tilanteeksi 2-0 Jenni Mahasen syötöstä. Ottelun 76 minuutilla kulmapotkun jälkitilanteessa vapaaksi unohdettu Johanna Eklund kaventaa vieraille tilanteeksi 2-1. Mitään kiriä ei vierailija saa aikaiseksi vaan ottelun 80 minuutilla Mette Perkiön syötöstä Marika Valtonen pääsee läpi ja tarkka laukaus alanurkkaan vie kotijoukkueen 3-1 johtoon. Päätös numerot 4-1 tekee Essi Rahkonen todellisella "tahtomaalilla". Essi kuljettaa pallon keskiviivan tuntumasta ohittaen pari vieraiden pelaajaa ja todella hieno laukaus verkon perukoille n.25 metristä.

Loppunumeroista 4-1 huolimatta ei Kympin peli ollut mitään vakuuttavaa. Mutta se tärkein voitto otettiin ja siirryttiin sarjakärkeen.

Kympin pelit jatkuvat pienen kesätauon jälkeen perjantaina 26.7 klo 19.00 kun Pihlajaan saapuu vieraaksi FC-92 Nivalasta.

Tilastot

4 - 1

Esse IK/II
(1-0)
34'MaaliCuringa Jonna
34'MaalisyöttöPerkiö Mette
60'MaaliKoskela Keena
60'MaalisyöttöMahanen Jenni
80'MaaliValtonen Marika
80'MaalisyöttöPerkiö Mette
82'VaroitusHägg-Mäkinen Ida
85'MaaliRahkonen Essi