Kympin kauden alus kuulumisia
Julkaistu: 16.05.2023 00.00

Kympin kauden alus kuulumisia

Kokkola F10:n kauden avaus on huomenna keskiviikkona Santahaan keinonurmella klo 19.30. Vieraaksi otteluun saapuu naisten jalkapallon pariin palaava FC Ylivieska.

Kympin osalta muutoksia ennen kautta on ollut. Päällimmäisenä on helmikuussa solmittu yhteistyö seura sopimus KPV:n junioreitten kanssa. Sopimuksen avulla on mahdollista käyttää KPV:n tyttöjunioireita joukkueen apuna.

Yhteistyön tuloksena myös KPV:n naiset ja Kymppi löivät hynttyyt yhteen. Molempien seurojen vähäinen pelaajamäärä oli tämän ratkaisun takana.

Kauden alla on Kýmppi pelannut myös neljä harjoiutus peliä. Helmikuun alussa kohdattiin KPV:n b-tytöt jotka osoittautuivat liaan liukkaaksi vastustajaksi korjaamalla voiton pelissä 5-1. Maaliskuun puolessa välissä Kymppi kohtasi sarjaporrasta ylempänä pelaavan Esse Ik:n ja tuloksena oli 1-1 tasapeli. Pääsiäs lauantaina Kymppi kävi vastavierailulla Esse IK:n vieraana ja tuloksena tasaisessa pelissä oli 2-0 tappio. Huhtikuun lopulla Kymppi kohtasi viimeisessä harjoituspelissä samassa sarjassa pelaavan Ik Myranin ja lukemat olivat Kympin eduksi melko selvät 12-2.

Kympissä on muutoksia edellisestä kaudesta melkoisesti. Muutama tyttö joukkueesta jäi sivuun. Uusia on tullut yhdistymisen myötä KPV:n puolelta Jonna Korkiakangas, Olivia Ohtamaa, Sofia Seppälä, Anna Koskela, Hilla Saari, Liisa Järvelä ja Janina Mild. GBK:sta Kymppiin ovat siirtyneet Rasmuksen sisarukset Sarah ja Rebecca, Jenni Mahanen, Sanni Ojala, Jenny Järvelä ja Olga Ahokangas. Pietarsaaren Unitedista Kymppiin on siirtynyt Ella Tuikkanen. Tarmosta Kymppiin on siirtynyt Julia Immonen. Tepsistä Kymppiin vat siirtyneet Fanny Lindholm ja Riina Sorvisto.

Taustahenkilöt ovat päävalmenta Mika Lindholm, valmentaja Markus Isokoski ja joukkueen johtaja Pertti Salonen.